W3Counter
Kanalne Peči

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

KANALNE PEČI

 

1. SPLOŠNO

Izdelujemo različne vrste kanalnih peči; lahko so elektro ali plinsko ogrevane. Izolirane so lahko s keramično volno, za višjo temperaturo pa z obzidnimi materiali. Lahko so eno ali več etažne z transportnim trakom preko kanala na katerega polagamo izdelke za temperaturno obdelavo.

2. UPORABA

Kanalne peči so namenjene za sušenje, staranje, termično obdelavo odlitkov in razpad peščenih jeder v livarstvu. Lahko se uporabljajo tudi za segrevanje rondel pri kovanju. Delovna temperatura v peči znaša od 200 °C do 1200 °C.

3. OPIS

Peč je izdelana iz varjenega kovinskega ohišja. V notranjosti je izolirana z izolacijskimi materiali. Na stropnem delu ima vgrajene ventilatorje za mešanje zraka v kanalu, kar prepreči nastanek temperaturnega klina. V komori se nahaja transportni trak, kateri lahko drsi v ustreznem vodilu ali pa se premika preko valjčkov. Peč je ogrevana z elektro ali plinskimi gorilniki. Izdelke polagamo na mrežast transportni trak, kateri potuje preko peči in omogoča kvaliteten prenos temperature na izdelek. Komora je razdeljena na tri grelne cone v katerih lahko nastavimo poljubne temperature.

4. REGULACIJA TEMPERATURE IN REGULACIJA MOČI

Regulacija je avtomatska preko ustreznega krmilnika. Temperaturo v conah poljubno nastavljamo preko temperaturnih regulatorjev.

5. ŽIVLJENSKA DOBA

Življenska doba peči znaša 5 - 10 let; nato jo je potrebno znova obzidati.

 

 

 

 

 

Plinska kanalna peč

Plinska kanalna peč

Plinska kanalna peč

 

©Copyright: Intermetal Proizvodnja strojev in livarske opreme d.o.o.